Clatita "fermecata" cu branza la cuptor
a la scumpa noastra Enia
Pentru aluatul de clatite sunt
necesare:
2 oua
12 linguri de faina
Lapte (cat sa se obtina o compozitie consistenta se
pune cam un pahar si un sfert de lapte) - se poate inlocui si cu apa de
preferabil minerala
Pentru crema de branza:
250 gr de branza de vaci
2 oua
6 linguri de zahar
2 pliculete zahar vanilat
stafide
Mod de preparare
Pregatim clatitele:
Intr-un castron se amesteca bine cele 2 oua cu
faina si lapte, dupa care se prajesc clatitele pe rand (pentru a avea o alta
forma eu le prajesc pe gratar)
Intr-un castron punem branza, ouale ( intregi), zaharul, zaharul vanilat,
si un pumn de stafide care au fost
lasate in apa un timp pentru a se unfla.
Amestecam bine cu lingura pana se obtine o crema si incepem sa umplem
clatitele.
Se pun cam 3 linguri de branza pe fiecare clatita, iar dupa ce o umpleti,
nu o rulati normal, rulati-o foarte larg.
Dupa ce le-am umplut pe toate se pun intr-o tava pe care o ungem cu putin
unt. Avem nevoie de un pahar de smantana pe care il adaugam deasupra lor.
Se baga in cuptor la 175 de grade pentru 20 de minute.
Umplutura de branza dupa ce iese de la cuptor, este legata, nu curge deloc,
si seamana foarte mult cu umplutura de la branzoaice.
Mod de servire
Clatitele cu branza dulce la cuptor se servesc simple pudrate cu zahar.
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu