Reteta Cozonac

Reteta cozonac





Dupa vreme indelungata m-am decis sa postez si reteta de cozonac si ar mai fi si cea de pasca traditionala de Paste, momentan nu am poza dar daca aveti dumneavoastra si doriti sa fie postata pe site puteti sa imi trimiteti poza la adresa de e-mail enumerata in pagina de CONTACT !

Ingrediente reteta cozonac :

1kg faina
o cana de zahar
500 ml lapte
20g drojdie
rahat
stafide
coaja de lamaie rasa
zahar vanilat
3 oua
1 cana miez de nuca
cacao
1 esenta de rom


Cernem faina , incalzim laptele si facem o maia din drojdie cu zahar. Dupa ce a crescut ne apucam de framanatat amestecand cele 3 oua cu zaharul si laptele (punem si zaharul vanilat , esenta de rom si o lingurita de sare ) si ne apucam de framantat turnand cate putin ulei cald pana ce coca face mici "bule" (incepe sa creasca). Lasam coca o jumatate de ora pana la 3 sferturi apoi incepem sa formam cozonacii. Din coca luam o particica mica pe care o amestecam cu cacao si intindem jumatate din aluat , deasupra lui punem coca cu cacao , presaram nuca , rahatul si stafidele. Mai repetam inca odata aceasta procedura si le impletim si intr-o tava pe care punem hartie de copt punem cozonacul la dospit. Cand este sufiecent de crescut , ungem cozonacul cu galbenus de ou si cu zahar si introducem tava in cuptorul incins. 

Cam se tine la cuptor in jur de cca 3 sferturi de ora urmarind indeaproape sau cand si cand coacerea acestuia. 

Va dorim pofta buna !



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu