Reteta prajitura cu fanta





Astazi va prezint o reteta delicioasa de prajitura cu fanta facuta de Nicoleta.

Timp necesar:    90-180 minute
Portii:    25
Prajitura cu Fanta si branza
Ingrediente

Cantitatile sunt pentru o tava de 26 cm × 32 cm.
Blat:
6 oua
4 linguri faina
6 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
90 ml ulei

Crema 1:
500 g branza de vaci
200 g zahar pudra
250 g unt
Crema 2:
2 budinci de vanilie
1 l Fanta
3-4 linguri de zahar
Mod de preparare
Blatul:
Se amesteteca ingredientele pentru blat


1
Se da drumul la cuptor la 180°C. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 26 cm × 32 cm sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma. Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta. Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula. Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.
Se toarna compozitia in tava
2
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema 1:
Se intinde cu o spatula crema de branza
3
Branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca, fie cu mixerul, fie in robotul de bucatarie. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci.
Se toarna budinca cu Fanta peste braza de vaci
4
In tava in care s-a copt blatul se asambleaza prajitura. Se pune blatul cu fundul in sus peste care se pune crema de branza. Se intinde uniform cu o spatula. Se acopera si se da la frigider cateva ore.
Crema 2:
Prajitura Fanta cu banza de vaci
5
Se fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi. Se serveste rece.

POFTA BUNA!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu